House of Magic in the press
cinenews.be

Schattig, mooi en grappig

Prachtige mooie film... zeker aan te raden

Het is zeker een aanrader... voor jong en oud. 3D vindt ik leuker... alsof je het zelf beleefd.

cobra.be

Visueel is ‘Flits en het Magische Huis’ alweer een pareltje, badend in een warme sfeer en rijke kleuren en gekrikt met 3D die echt een meerwaarde biedt. Het is ook plezierig om te zien dat nWave hommage brengt aan hun eigen verleden. Het bedrijf is ooit gestart als producent van zogenaamde ‘ride films’, die je de indruk geven dat je meegesleurd wordt in een mijnwagentje of in een race door de ruimte. Dat effect zit ook een paar keer in dit verhaal, bijvoorbeeld wanneer Flits over de tak van een boom loopt of langs een trapleuning glijdt.

Maar het is vooral het verhaal dat sterker staat dan ooit. Sommige ingrediënten voelen aan als verplichte nummertjes (met name de song) en Stassen en zijn medeschrijvers bezondigen zich nog steeds aan vermoeide grappen (zoals de exotische accentjes van sommige figuren) maar er zit meer dan genoeg zwier in het avontuur om de film daarover te zetten.

premiere.fr

Public : Il n’y a pas que Disney et DreamWorks dans l’animation ! La preuve avec ce délicieux dessin animé en 3D !

Nouvel Obs : L’auteur de "Samy" signe un cartoon féerique et cocasse, du chapeau duquel jaillissent sans cesse idées folles, hilarants gags burlesques, pétillants moments d’émotion et virtuoses séquences d’animation. Les enfants comme les parents vont tomber sous le charme.

StudioCiné Live : Le film est truffé d'originalité et d'inventivité (...) Un bel équilibre , l'action et l'humour et joue sur la 3D de façon, pour une fois, judicieuse.

Le Parisien : Si le film est si réussi, c’est non seulement grâce à ce scénario très original, mais aussi parce qu’il décline un univers étrange et loufoque peuplé de personnages épatants.(...) Un vrai cadeau de Noël…